Villámgyors házi pizza 30 perc alatt – jobb, mint a rendelt!

Pizza recept gyors
Pizza recept gyors

Villámgyors házi pizza recept – így lesz tökéletes fél óra alatt!

Szeretnél egy finom, ropogós szélű, mégis puha belsejű pizzát, amit pillanatok alatt elkészíthetsz? Jó helyen jársz! Nincs idő órákig keleszteni a tésztát vagy dagasztani? Semmi gond! Ez a recept mindenkit megment, ha egy gyors és isteni házi pizzára vágyik.

Lássuk, hogyan készül a tökéletes gyors pizza otthon, anélkül, hogy kompromisszumot kötnénk az ízekkel!

Miért imádjuk ezt a receptet?

  • Gyorsan elkészül – kb. 30 perc alatt az asztalon lehet.
  • Nem kell keleszteni – nincs szükség órákig tartó várakozásra.
  • Egyszerű hozzávalók – semmi extra, amit ne találnánk meg otthon.
  • Bármilyen feltéttel kombinálható – lehet klasszikus margarita, sonkás, gombás vagy akár egy igazi magyaros pizza.

Hozzávalók (2 közepes méretű pizzához)

A tésztához:

  • 250 g finomliszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál só
  • 1 dl langyos víz
  • 3 evőkanál olívaolaj

A szószhoz:

  • 200 g sűrített paradicsom
  • 1 gerezd fokhagyma (zúzva)
  • 1 teáskanál oregánó
  • 1 teáskanál bazsalikom
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 csipet só és bors

A feltétekhez (ízlés szerint):

  • 200 g reszelt mozzarella
  • Sonka, szalámi, gomba, olajbogyó, kukorica vagy bármi, amit szerettek.

Lépésről lépésre: így készül a gyors házi pizza

1. A tészta előkészítése

Kezdjük a tésztával! Egy nagy tálba szitáljuk bele a lisztet, adjuk hozzá a sütőport és a sót, majd keverjük össze. Öntsük hozzá a langyos vizet és az olívaolajat, majd kezdjük el összedolgozni.

Nem kell dagasztani, csak addig gyúrjuk, amíg egy rugalmas, kissé puha tésztát nem kapunk. Ha túl ragacsos, adjunk hozzá egy kis lisztet, ha túl száraz, egy kevés vízzel lazítsuk.

Ha összeállt, fedjük le egy konyharuhával, és pihentessük 5-10 percig, amíg elkészítjük a szószt.

2. A szósz elkészítése

Egy kisebb tálban keverjük össze a paradicsomszószt a zúzott fokhagymával, az oregánóval, a bazsalikommal, az olívaolajjal és egy csipet sóval-borssal.

Ha szeretjük az intenzívebb ízeket, egy kis csipet cukor is mehet bele, hogy ellensúlyozza a paradicsom savasságát.

3. A tészta kinyújtása

A tésztát osszuk két részre, majd enyhén lisztezett felületen nyújtsuk ki kör alakúra, kb. fél centi vastagságúra.

Ha nincs nyújtófánk, egyszerűen kézzel is formázhatjuk. Nem kell tökéletes körnek lennie – a házi pizza úgy szép, ahogy van!
Tegyük a kinyújtott tésztát sütőpapírral bélelt tepsire.

4. Összeállítás – jöhetnek a feltétek!

Most jön a legjobb rész: a feltétek!

  • Kenjük meg a tésztát a fűszeres paradicsomszósszal.
  • Szórjuk rá a reszelt mozzarellát.
  • Pakoljuk rá a kedvenc feltéteinket – sonka, szalámi, gomba, olajbogyó, paprika, amit csak szeretünk!

5. Sütés – a pizza életre kel

Melegítsük elő a sütőt 220°C-ra (alsó-felső sütés).

Süssük a pizzát kb. 12-15 percig, vagy amíg a széle szép aranybarnára sül, és a sajt gyönyörűen ráolvad.

Ha ropogósabbra szeretnénk, az utolsó 2 percre megemelhetjük a hőmérsékletet 250°C-ra.

Tippek a tökéletes gyors pizzához

  • Ne spóroljunk az olívaolajjal a tésztában, ettől lesz puha és rugalmas.
  • Ha van otthon méz vagy cukor, egy kis csipet mehet a tésztába, hogy szép aranybarna legyen a sütésnél.
  • A sütőt mindig előmelegítve használjuk! Ha hideg sütőbe tesszük a pizzát, nem lesz elég ropogós.
  • A sajt ne legyen túl vizes! Ha túl sok nedvességet tartalmaz, a pizza alja nem sül meg rendesen.

Extra gyors variációk – ha tényleg csak 15 perced van

Ha még ennél is gyorsabban szeretnénk pizzát, próbáljuk ki az alábbi trükköket:

  • Tortilla pizzalapként: Ha nincs időnk tésztát gyúrni, egyszerűen használjunk tortillát alapnak, és 5-8 perc alatt süssük készre.
  • Serpenyős pizza: Ha nincs sütőnk vagy sietünk, egy forró serpenyőben is elkészíthetjük a pizzát. Csak fedjük le, és 7-8 perc alatt készen van!
  • Kenyér vagy pita alap: Ha nincs kéznél pizzatészta, egy vastagabb szelet kenyér vagy egy félbevágott pita is megteszi.

Összességében

Tálalás és élvezet!

Miután kivettük a sütőből, hagyjuk pár percig hűlni. Utána szeleteljük fel, és jöhet a lakoma!

Egy kis friss bazsalikommal vagy chilipehellyel még extrábbá tehetjük. Ha szeretjük a pikáns ízeket, pár csepp fokhagymás olívaolaj is csodát tesz vele.

Ez a pizza garantáltan jobb lesz, mint a legtöbb bolti változat, és ráadásul sokkal gyorsabban elkészül, mint egy házhoz szállítás!

Próbáljátok ki!

Jó étvágyat kívánok!

Kíváncsi vagyok, hogyan sikerült, szóval írd meg nekem kommentben!

Nagyon köszönöm, hogy itt voltál! Ha tetszett a recept, oszd meg bátran a barátaiddal is!

Ha még szívesen maradnál, nézz meg néhány korábbi cikkünket is — biztos találsz valami érdekeset:

Villámgyors házi pizza: 5 perc alatt a sütőben!

Dr. Oetker pizza: Így lesz a fagyasztottból pizzéria minőség otthon!

Carbonara pizza házilag: Az olasz konyha krémes csodája a Te asztalodon!

Be the first to comment on "Villámgyors házi pizza 30 perc alatt – jobb, mint a rendelt!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*