TOP 7 fagyasztott pizza, amit tényleg érdemes megvenni!

Legjobb fagyasztott pizza
Legjobb fagyasztott pizza

Melyik a legjobb fagyasztott pizza? – Teszteltük, kóstoltuk, elmondjuk!

Sokan lenézik a fagyasztott pizzát. Miért? Mert azt gondolják, hogy ez csak egy gyors megoldás, amikor nincs idő főzni. Pedig manapság a kínálat olyan szinten fejlődött, hogy néhány márka pizzája vetekszik a házhoz rendelt vagy akár a saját készítésű változatokkal is.

Ebben a cikkben körbejárjuk, melyik a legjobb fagyasztott pizza a boltokban. Kipróbáltunk többfélét, összehasonlítottuk az ízeket, az állagokat, és persze azt is, mennyire egyszerű jól elkészíteni őket otthon. Vágjunk is bele!

Mi alapján választottunk pizzát?

A cél az volt, hogy ne csak az ízre figyeljünk, hanem a többi tényezőre is:

  • Mennyire egyszerű elkészíteni?
  • Milyen a tészta állaga?
  • Ízlik-e a feltét, harmonikus-e az ízvilág?
  • Ár-érték arány
  • Elérhetőség: bárki be tudja-e szerezni a közeli boltban?

Tesztünkben olyan népszerű márkák szerepeltek, mint:

  • Dr. Oetker Ristorante
  • Guseppe
  • Tesco Finest
  • Lidl Italiamo
  • Aldi Alfredo
  • Buitoni
  • Roncadin

És meglepő módon nem mindig az ismert márkák vitték a prímet!

Hogyan készítsük el tökéletesre a fagyasztott pizzát?

A dobozon lévő útmutató általában jó kiindulási pont, de mi ennél többre törekszünk. Íme a mi bevált lépéseink, amivel tényleg éttermi minőséget hozhatunk ki a fagyasztott pizzából.

Lépésről lépésre:

1. Előmelegítjük a sütőt

Legalább 220°C-ra. Fontos, hogy ne hideg sütőbe tegyük be, különben szalonnás lesz a tészta.

2. Kivesszük a pizzát a csomagolásból

Már most ellenőrizzük, mennyire tűnik „életnek”. Ha túl kevés a feltét, még most pótolhatjuk egy kis sajttal vagy zöldséggel.

3. Helyezzük közvetlenül a rácsra

Nem tepsire! Így alul is ropogósra sül.

4. Sütés 10-15 percig

Folyamatosan figyeljük. Akkor jó, ha a sajt buborékos, a szélek enyhén megpirultak.

5. Tálalás előtt várjunk 1-2 percet

Így nem égetjük le a szánkat és szépen szeletelhető.

Extra tipp: ha van otthon pizzasütő kő, használjuk bátran! Még ropogósabb tésztát kapunk.

Rangsor: a legjobb fagyasztott pizzák

1. Dr. Oetker Ristorante – Salame

Ez a pizza szinte minden tesztgyőztes listán ott van, és nem véletlenül. A vékony, ropogós tészta, a karakteres szalámi és a jól eltalált fűszerezés verhetetlen.

Ár: kb. 1300 Ft
Elkészítési idő: 12 perc
Értékelésünk: 9,5/10

Ha csak egy pizzát próbálunk ki, ez legyen az.

2. Lidl Italiamo – Prosciutto e Funghi

Lidl saját márkás pizzája hatalmas meglepetést okozott. Vastagabb tészta, kellemesen sós sonka, igazi gombadarabokkal. Olyan, mintha egy olasz kisvendéglőből rendeltük volna.

Ár: kb. 1100 Ft
Elkészítési idő: 14 perc
Értékelésünk: 9/10

Ha szeretjük a testesebb pizzát, ez telitalálat.

3. Aldi Alfredo – Quattro Formaggi

A sajtimádóknak igazi csemege. Négyféle sajt, finoman megolvadva, kellemes, enyhén füstös utóízzel. A tészta lehetne kissé vékonyabb, de az ízek kompenzálnak.

Ár: kb. 1000 Ft
Elkészítési idő: 13 perc
Értékelésünk: 8,5/10

4. Guseppe – Klasszikus szalámis

Nosztalgikus választás, sokunk gyerekkorából. Vastag, kenyérszerű tészta, rengeteg feltét, de kicsit „menzás” hangulata van. Gyors vacsorára tökéletes.

Ár: kb. 1200 Ft
Elkészítési idő: 15 perc
Értékelésünk: 7,5/10

5. Tesco Finest – Kecskesajtos, rukkolás

Ez egy igazi különlegesség. A rukkola és a kecskesajt kombinációja izgalmas, de nem mindenkinek való. Ha szeretjük a gourmet ízeket, próbáljuk ki!

Ár: kb. 1500 Ft
Elkészítési idő: 12-14 perc
Értékelésünk: 7/10

6. Roncadin – Tonhalas

A tonhalas pizza mindig megosztó. Ebben az esetben sem sikerült mindenkinek a kedvére tenni. Kissé száraz, bár az ízesítés rendben van.

Ár: kb. 1300 Ft
Elkészítési idő: 13 perc
Értékelésünk: 6,5/10

7. Buitoni – Mozzarella e Pomodoro

A Buitoni pizzák általában szép csomagolásban jönnek, de ez a változat kicsit laposra sikerült. Kevés feltét, gyenge ízek – gyors snacknek elmegy, de nem ez lesz a kedvencünk.

Ár: kb. 1200 Ft
Elkészítési idő: 12 perc
Értékelésünk: 6/10

Hogyan dobhatjuk fel a fagyasztott pizzát?

Bármelyik pizzát is választjuk, egy kis kreativitással sokkal finomabbá varázsolhatjuk. Íme néhány ötlet:

  • Plusz mozzarella vagy reszelt sajt – mindig működik!
  • Friss paradicsomkarikák vagy paprika – már sütés előtt rárakhatjuk
  • Bazsalikom, oregánó, chilipehely – sütés után szórjuk rá
  • Fokhagymás olívaolaj – csepegtessük rá tálalás előtt
  • Friss rukkola vagy bébispenót – sütés után tegyük rá

Ezek az apróságok sokat dobnak a végeredményen, ráadásul semmibe sem kerülnek plusz időben.

Összességében

Megéri-e fagyasztott pizzát venni?

Szerintünk igen. A mai választék sokkal jobb, mint néhány évvel ezelőtt. Ha figyelünk a márkára, betartjuk az elkészítési tippeket, és akár egy kicsit fel is turbózzuk a pizzát, akkor valóban élvezetes vacsorát kapunk minimális erőfeszítéssel.

Persze nem ez lesz a legdiétásabb fogásunk a héten, de egy film mellé, egy baráti beszélgetéshez vagy csak egy rohanós hétköznapon – tökéletes megoldás.

Nektek mi a kedvencetek?

Próbáltatok már valamilyen különleges, esetleg kevésbé ismert márkát? Van titkos kedvencetek? Írjátok meg, mert mi is szívesen kipróbáljuk!

Ha tetszett a cikk, osszátok meg, vagy küldjétek tovább egy pizzarajongónak! És ne feledjétek: a jó pizza nem mindig drága, és néha a mélyhűtőből jön a legjobb meglepetés.

Jó étvágyat kívánok!

Kíváncsi vagyok, hogyan sikerült, szóval írd meg nekem kommentben!

Nagyon köszönöm, hogy itt voltál! Ha tetszett a recept, oszd meg bátran a barátaiddal is!

Ha még szívesen maradnál, nézz meg néhány korábbi cikkünket is — biztos találsz valami érdekeset:

Hogyan süss tökéletes pizzát kemencében? Füstös ízek, ropogós tészta, igazi olasz élmény otthon!

Ez a vega pizza recept még a húsimádókat is leveszi a lábukról!

Titkos összetevő a tökéletes pizzához: Így készíts mennyei paradicsom pizzaszószt otthon!

Be the first to comment on "TOP 7 fagyasztott pizza, amit tényleg érdemes megvenni!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*