Melyik a legjobb fagyasztott pizza? – Teszteltük, kóstoltuk, elmondjuk!
Sokan lenézik a fagyasztott pizzát. Miért? Mert azt gondolják, hogy ez csak egy gyors megoldás, amikor nincs idő főzni. Pedig manapság a kínálat olyan szinten fejlődött, hogy néhány márka pizzája vetekszik a házhoz rendelt vagy akár a saját készítésű változatokkal is.
Ebben a cikkben körbejárjuk, melyik a legjobb fagyasztott pizza a boltokban. Kipróbáltunk többfélét, összehasonlítottuk az ízeket, az állagokat, és persze azt is, mennyire egyszerű jól elkészíteni őket otthon. Vágjunk is bele!
Mi alapján választottunk pizzát?
A cél az volt, hogy ne csak az ízre figyeljünk, hanem a többi tényezőre is:
- Mennyire egyszerű elkészíteni?
- Milyen a tészta állaga?
- Ízlik-e a feltét, harmonikus-e az ízvilág?
- Ár-érték arány
- Elérhetőség: bárki be tudja-e szerezni a közeli boltban?
Tesztünkben olyan népszerű márkák szerepeltek, mint:
- Dr. Oetker Ristorante
- Guseppe
- Tesco Finest
- Lidl Italiamo
- Aldi Alfredo
- Buitoni
- Roncadin
És meglepő módon nem mindig az ismert márkák vitték a prímet!
Hogyan készítsük el tökéletesre a fagyasztott pizzát?
A dobozon lévő útmutató általában jó kiindulási pont, de mi ennél többre törekszünk. Íme a mi bevált lépéseink, amivel tényleg éttermi minőséget hozhatunk ki a fagyasztott pizzából.
Lépésről lépésre:
1. Előmelegítjük a sütőt
Legalább 220°C-ra. Fontos, hogy ne hideg sütőbe tegyük be, különben szalonnás lesz a tészta.
2. Kivesszük a pizzát a csomagolásból
Már most ellenőrizzük, mennyire tűnik „életnek”. Ha túl kevés a feltét, még most pótolhatjuk egy kis sajttal vagy zöldséggel.
3. Helyezzük közvetlenül a rácsra
Nem tepsire! Így alul is ropogósra sül.
4. Sütés 10-15 percig
Folyamatosan figyeljük. Akkor jó, ha a sajt buborékos, a szélek enyhén megpirultak.
5. Tálalás előtt várjunk 1-2 percet
Így nem égetjük le a szánkat és szépen szeletelhető.
Extra tipp: ha van otthon pizzasütő kő, használjuk bátran! Még ropogósabb tésztát kapunk.
Rangsor: a legjobb fagyasztott pizzák
1. Dr. Oetker Ristorante – Salame
Ez a pizza szinte minden tesztgyőztes listán ott van, és nem véletlenül. A vékony, ropogós tészta, a karakteres szalámi és a jól eltalált fűszerezés verhetetlen.
Ár: kb. 1300 Ft
Elkészítési idő: 12 perc
Értékelésünk: 9,5/10
Ha csak egy pizzát próbálunk ki, ez legyen az.
2. Lidl Italiamo – Prosciutto e Funghi
Lidl saját márkás pizzája hatalmas meglepetést okozott. Vastagabb tészta, kellemesen sós sonka, igazi gombadarabokkal. Olyan, mintha egy olasz kisvendéglőből rendeltük volna.
Ár: kb. 1100 Ft
Elkészítési idő: 14 perc
Értékelésünk: 9/10
Ha szeretjük a testesebb pizzát, ez telitalálat.
3. Aldi Alfredo – Quattro Formaggi
A sajtimádóknak igazi csemege. Négyféle sajt, finoman megolvadva, kellemes, enyhén füstös utóízzel. A tészta lehetne kissé vékonyabb, de az ízek kompenzálnak.
Ár: kb. 1000 Ft
Elkészítési idő: 13 perc
Értékelésünk: 8,5/10
4. Guseppe – Klasszikus szalámis
Nosztalgikus választás, sokunk gyerekkorából. Vastag, kenyérszerű tészta, rengeteg feltét, de kicsit „menzás” hangulata van. Gyors vacsorára tökéletes.
Ár: kb. 1200 Ft
Elkészítési idő: 15 perc
Értékelésünk: 7,5/10
5. Tesco Finest – Kecskesajtos, rukkolás
Ez egy igazi különlegesség. A rukkola és a kecskesajt kombinációja izgalmas, de nem mindenkinek való. Ha szeretjük a gourmet ízeket, próbáljuk ki!
Ár: kb. 1500 Ft
Elkészítési idő: 12-14 perc
Értékelésünk: 7/10
6. Roncadin – Tonhalas
A tonhalas pizza mindig megosztó. Ebben az esetben sem sikerült mindenkinek a kedvére tenni. Kissé száraz, bár az ízesítés rendben van.
Ár: kb. 1300 Ft
Elkészítési idő: 13 perc
Értékelésünk: 6,5/10
7. Buitoni – Mozzarella e Pomodoro
A Buitoni pizzák általában szép csomagolásban jönnek, de ez a változat kicsit laposra sikerült. Kevés feltét, gyenge ízek – gyors snacknek elmegy, de nem ez lesz a kedvencünk.
Ár: kb. 1200 Ft
Elkészítési idő: 12 perc
Értékelésünk: 6/10
Hogyan dobhatjuk fel a fagyasztott pizzát?
Bármelyik pizzát is választjuk, egy kis kreativitással sokkal finomabbá varázsolhatjuk. Íme néhány ötlet:
- Plusz mozzarella vagy reszelt sajt – mindig működik!
- Friss paradicsomkarikák vagy paprika – már sütés előtt rárakhatjuk
- Bazsalikom, oregánó, chilipehely – sütés után szórjuk rá
- Fokhagymás olívaolaj – csepegtessük rá tálalás előtt
- Friss rukkola vagy bébispenót – sütés után tegyük rá
Ezek az apróságok sokat dobnak a végeredményen, ráadásul semmibe sem kerülnek plusz időben.
Összességében
Megéri-e fagyasztott pizzát venni?
Szerintünk igen. A mai választék sokkal jobb, mint néhány évvel ezelőtt. Ha figyelünk a márkára, betartjuk az elkészítési tippeket, és akár egy kicsit fel is turbózzuk a pizzát, akkor valóban élvezetes vacsorát kapunk minimális erőfeszítéssel.
Persze nem ez lesz a legdiétásabb fogásunk a héten, de egy film mellé, egy baráti beszélgetéshez vagy csak egy rohanós hétköznapon – tökéletes megoldás.
Nektek mi a kedvencetek?
Próbáltatok már valamilyen különleges, esetleg kevésbé ismert márkát? Van titkos kedvencetek? Írjátok meg, mert mi is szívesen kipróbáljuk!
Ha tetszett a cikk, osszátok meg, vagy küldjétek tovább egy pizzarajongónak! És ne feledjétek: a jó pizza nem mindig drága, és néha a mélyhűtőből jön a legjobb meglepetés.
Jó étvágyat kívánok!
Kíváncsi vagyok, hogyan sikerült, szóval írd meg nekem kommentben!
Nagyon köszönöm, hogy itt voltál! Ha tetszett a recept, oszd meg bátran a barátaiddal is!
Ha még szívesen maradnál, nézz meg néhány korábbi cikkünket is — biztos találsz valami érdekeset:
Hogyan süss tökéletes pizzát kemencében? Füstös ízek, ropogós tészta, igazi olasz élmény otthon!
Ez a vega pizza recept még a húsimádókat is leveszi a lábukról!
Titkos összetevő a tökéletes pizzához: Így készíts mennyei paradicsom pizzaszószt otthon!
Be the first to comment on "TOP 7 fagyasztott pizza, amit tényleg érdemes megvenni!"